KATSASTUS

Katsastuspäällikön terveiset veneilykaudelle 2018

Lohjan Laivureiden hallituksen jäsenissä on tapahtunut henkilövaihdoksia ja samalla hallituksen jäsenten vastuualueisiin on tehty pieniä muutoksia. Hallituksen pitkäaikainen jäsen Veli-Matti Laakso on jäänyt Lohjan Laivureiden hallituksesta ”eläkkeelle” ja samalla vapautui Katsastuspäällikön saappaat täytettäväksi. Otin tämän haasteen vastaan ja jatkossa toimin Lohjan Laivureiden Katsastuspäällikkönä.

Veeku jatkaa normaalisti LoLan katsastajana sekä Norrvikin saari-isäntänä. Onneksi Veeku ei siis aivan kokonaan jäänyt LoLan aktiivitoiminnasta pois!

Vene 2018 messut ovat jo takana ja venemessuista alkaa perinteisesti veneilijän kevät ja kesän odotus. Samalla se tarkoittaa myös veneen kunnostusta, varusteteiden päivitystä ja myös osalle veneistä runkokatsastuksia.

Veneiden katsastusäännössä ei ole tapahtunut oleellisia muutoksia kaudelle 2018. Viime kauden muutoksista meidän on vielä hyvä muistaa LED soihtujen käytön mahdollisuus pyrotekniikan korvaajana. Katsastajat neuvovat mielellään näissäkin asioissa.

Nyt on korkea aika aktivoitua veneen runkokatsastuksen kanssa. Lämpimässä hallissa talvisäilytettävän veneen runkokatsastus on hyvä hoitaa jo maaliskuussa, jolloin vähennämme katsastajien kiirettä huhti- ja toukokuulta. Veneen omistajan vastuulla on huolehtia runkokatsastuksesta sopiminen katsastajan kanssa. Alla on listaus veneistä, joille tulee tehdä runkokatsastus kaudelle 2018.

Alla oleva taulukko ei ehkä näy oikein mobililaitteilla

EtunimiSukunimiVeneen nimiVeneen tyyppi
Annukka
Kyösti 
Pekka
Seppo
Henry 
Antti
Voitto
Juha
Mauno
Woijiech
Reino
Matti
Tapio
Jan 
Pekka
Jouni
Michael
Markku
Dressell
Sario
Kähkönen
Vikman
Litsilä
Viita
Lahtinen
Rajala
Metso
Fedorczyk
Lindeberg
Hakkarainen
Makkonen
Eriksson
Jusenius
Forsell
Weikkola
Koskinen

Sotka
Pikku Myy
Essi
Lide III
Akasha
Sir George II
Savannah II
Tuuli
Gipsy
Merry Lady
La Blanca
Candy
Oonis
Kos-Kis
Aliisa
Mixu
Hilja
Buster XL
Hydrospeed
Helmsman 20
Buster XL
Jeanneau Prestige 36
Galeon 330 Fly
Jeanneau Prestige 36
Finnmaster Grandezza 310 C
Sunwind 311
Corvette 32
Naviga 105
Koskelo
LA 35
Bella 7000
TG-5800
Seiskari S 23
Bavaria 30
Seamax 23

Katsastajien työmäärän vähentämiseksi pyrimme minimoimaan yksittäiskatsastukset kaudelle 2018. Vene tulee katsastaa pääsääntöisesti aina yhteiskatsastuksessa. Näin ollen yksittäiskatsastuksia tehdään ainoastaan poikkeustapauksissa. Kesä on myös katsastajien veneilyaikaa ja pyydän jäsenistöä kunnioittamaan tätä asiaa. Yhteiskatsastuksien ulkopuolella tehtävän katsastuksen maksu on AINA 50,00€. Villahden laituripaikan saaminen edellyttää veneen olevan katsastettu ja vakuutettu. Tällä tavoin lisäämme meidän kaikkien turvallisuutta niin vesillä kuin satamassakin.

Tänä keväänä / kesänä yhteiskatsastuksia tullaan järjestämään yhteensä neljä kappaletta. Kaksi yhteiskatsastusta järjestetään Villahdessa ja kaksi järjestetään Eke-Marinissa. Alla on yhteiskatsastuksien ajankohdat:

Villahti:
-    Lauantai 19.5.2018 (samalla on Villahden kevättalkoot)
-    Maanantai 11.6.2018

Eke-Marin:
-    Maanantai 21.5.2018
-    Tiistai 12.6.2018

Presso Center suorittaa kaikissa yhteiskatsastustilaisuuksissa sammuttimien tarkastuksia ja myös katsastuksiin liittyvää tarvikemyyntiä (uudet sammuttimet jne.). Presso Center suorittaa nestekaasulaitteistojen tarkastuksia Villahdessa lauantaina 19.5 ja Eke-Marinissa maanantaina 21.5.

Haluaisin vielä lopuksi rohkaista kaikkia ottamaan käyttöön veneilyturvallisuuden lisäämiseksi ”112” ja ”Trossi” sovellukset (Trossi sovellus on tarkoitettu ainoastaan Suomen Meripelastusseuran jäsenille).

Haluan toivottaa kaikille koko LoLa:n katsastustiimin puolesta oikein turvallista ja aurinkoista veneilykesää! 

Jaakko Tuomi
Katsastuspäällikkö
040-585 8760
e-mail: jaakko.tuomi77@gmail.com

Facebook