VILLAHDEN SATAMA

Lohjan Laivureilla on ollut käytössään jo vuodesta 1983 kotisatama Inkoon Orslandetissa. Sataman sijainti on 59o 58,04´ P & 23o 55,58´ I

Orslandetin saareen pääsee autolla Barösundin lossilla ja itse satamaan ajamalla Ramsjöntietä n. 3 km ja kääntymällä oikealle Kutterholmin tielle ja seuraavasta risteyksestä oikealle noin 200 metrin päästä. Sitten oletkin jo perillä. Autoille on varattu riittävästi parkkipaikkoja seuramme jäsenille. Laituripaikan haltijoilla on oma pysäköintilappu, joka on laitettava näkyville kojelaudalle. Muitten LoLa:n jäsenten tai jäsenten vieraiden autoihin tulee laittaa saunamökistä löytyvä vieraan pysäköintilappu.

Satama pystyy tarjoamaan seuran jäsenille ja heidän vieraille miellyttävät palvelut. Jäsenet voivat myös vuokrata mökkiä erittäin edullisesti. On myös mahdollista käyttää tyylikästä huvimajaa ruoan tekoon ja ruokailuun tai grillata ruokaa grillikatoksessa. Hieno rantasauna tarjoaa pehmeät löylyt sitä haluaville ja saunan yhteydessä oleva takkatupa lämpimän suojan kylmälläkin ilmalla. Satama tarjoaa venepaikan noin 60:lle seuramme jäsenen veneelle sekä muutaman vieraspaikan muiden jäsenten veneille ja seuran jäsenten vieraitten veneille.

Ykköslaiturissa ja Kakkoslaiturissa on sekä aisapaikkoja että peräpoijupaikkoja. Ponttoonilaiturissa on peräpoijupaikkoja. Laiturit on varustettu riittävällä määrällä maasähköpistokkeita ja veneisiin saadaan myös helposti makeaa ja puhdasta juomavettä vesisäiliöön omasta porakaivostamme. Neljäs laituri on tarkoitettu pienempiä veneitä varten ja siinä ei ole sähköpistokkeita eikä vesiletkua. Ylämökin, saunan, käymälöiden, imutyhjennyslaitteiston sähkökaapin sekä ykköslaiturin portin lukot on sarjoitettu. Avaimen voi lunastaa satamakapteenilta.

Viime kesänä Villahden satamassa oli vapaita venepaikkoja eri kokoisille veneille. Samoin lienee asia myös ensi kesänä. Mikäli olet kiinnostunut laituripaikasta Villahdessa, ota yhteys satamakapteeniin.

Villahden mökin saa lämpimäksi etäohjauksella

Vuoden 2024 alusta lähtien Villahden mökin lämmityksen päälle laittaminen on mahdollista etäohjauksella.  Varauskalenteriin merkitään Toiveita*-kohtaan se kolloaika, jolloin mökin halutaan olevan lämmin. Mikäli muutoksia tapahtuu aikataulussa, niin ilmoitus mökkivastaajalle uudesta ajasta.

Villahden saunamökkiin on asennettu sydäniskuri keväällä 2021

Villahden saunamökkiin on asennettu sydäniskuri, eli defibrillaattori. Siihen liittyvät opasteet on laitettu grillkatokseen ja saunarakennuksen seinälle. Ohjeet löytyvät kaapin sisältä, sekä iskurissa on havainnolliset ohjeet. Defibrillaattori on laite, jolla pyritään sydän lyömään normaaliin tahtiin.Sydäniskurikuvat_9 5 2021

SAUNA REMONTOITIIN KEVÄÄLLÄ 2016

Villahden sauna remontoitiin keväällä 2016. Kiuas uusitttin ja se on malliltaan Harvia Kivi 9kW. Lauteet uusittiin ja samalla muutettiin lauteiden mallia. Lauteet ovat nyt kahdella seinällä ja kiuas on tornimallinen, joka on lauteiden alatason keskellä. Ulko-oven viereen lisättiin toinen suihku. Valot ovat LED-valoja. Lämminvesivaraaja ja painevaraaja on asennettu lauteiden alle. Lauteet ovat helposti irrotettavissa saunan pesun ajaksi. Nyt on ensiarvoisen tärkeää, että jokainen saunassa kävijä käyttää laudeliinaa.

YKKÖSLAITURILLE UUDET SÄHKÖTOLPAT v. 2011

Villahden Ykköslaiturin sähkötolpat uusittiin elokuisena lauantaina 2011 talkootyönä. Uusia tolppia on neljä kappaletta kuten entisiäkin oli, mutta näissä on jokaisessa neljä sähköpistoketta kun vanhoissa oli vain kaksi. Lisäksi tolpissa on vikavirtasuoja jokaisessa sähköpistokkeessa kun taas vanhassa järjestelmässä oli yhteinen vikavirtasuoja koko laituria varten. Koska tolpissa on LED-valaisin voimme poistaa vanhat valaisintolpat, joten laiturilla kulkeminen tulee turvallisemmaksi

Sähköpistokkeet ovat uuden standardin mukaiset.  Uudet tolpat ovat lukittu ja ne on sarjoitettu Villahden satama-avaimella toimiviksi.

Samassa yhteydessä uusittiin sähkökaapelit ykköslaiturin sähköpääkeskuksesta sähkötolppiin.  Vanhat kaapelit olivat alimitoitettuja ja ne olivat noin 20 vuotta vanhoja ja tästä johtuen tänä kesänä meillä oli useita sähkökatkoksia vaurioituneiden kaapeleiden johdosta.  Tämä nopeutti päätöstä uusien sähkötolppien ja kaapeleiden uusimisesta, sillä ei ollut mieltä vaihtaa pelkkiä kaapeleita vanhoihin ja nykyisten vaatimusten vastaisiin sähkötolppiin.

Vieressä  on kuva sähkötolpasta LED-valaisimella

SEPTISÄILIÖN IMUTYHJENNYSLAITTEISTO v. 2008

Vuonna 2008 satamaan rakennettiin uudet käymälät ja septisäiliön imutyhjennyslaitteisto. Laitteisto on lukittu ja tarkoitettu ainoastaan jäsenten käyttöön.

Järjestelmän rakentaminen perustui Uudenmaan ympäristökeskuksen määräykseen, joka edellyttää kaikilta satamilta, niin kaupallisilta kuin veneseurojenkin satamilta, tällaisen laitteiston rakentamista. Tosin kaikki satamat eivät ole noudattaneet näitä määräyksiä.

Laitteiston käyttöpainikkeet ovat lukitussa kaapissa, jonka kannessa on laitteiston käyttöohjeet. Noudata niitä. Pumppu on ns. alipainepumppu, joka toimiakseen tarvitsee riittävästi alipainetta ja siksi ennen imun aloittamista pumpun pitää olla käynnissä noin 30 sekuntia. Kaappiin käy Villahden avain, sillä laitteistoa ei ole tarkoitettu yleiseen käyttöön vaan ainoastaan LoLa:n jäsenille.

Mikäli Sinulla on kysyttävää laitteiston käytöstä, ota yhteyttä satamakapteeniin, yhteystiedot löydät Yhteystiedot-osiosta

VILLAHDEN MÖKIN UUSI TERASSI VALMISTUI KESÄLLÄ 2019

Villahteen rakennettiin talkoilla uusi terassi kesällä 2019, mikä on lisännyt mökin käyttöä selvästi. Samalla poistettiin varjostavia puita, jolloin aurinko paistaa terassille pitkin päivää. Terassille hankittiin myös viherkasveja ja uudet kausteet. Myös hiiligriili asennettiin terassin viereen. Nyt terassilla voi viettää aikaa kesäpäivistä nauttien, ruokailemalla tai vaikka pistämällä tanssiksi.

Uusi terassi valmistui kesällä 2019